Belangenverenigingen

Linkpartner geweigerd, geen reactie ontvangen.

Gastenboek

Linkpartner

ME/CVS Documentatie centrum.

Ik ben Sjaak Smeenk en ben eind 1989 zelf getroffen door ME/CVS. Interesse in de brede inzichten die er in zowel vak en lekenpers verscheeen, deden mij besluiten om alle informatie te verzamelen m.b.t. deze ziekte, zodat wij de bezoekers van onze regio konden voorzien van allerlei informatie over deze. Alle artikelen m.b.t. ME/CVS zijn gemakkelijk op 1 plek terug te vinden, met 1 zeer sterke geavanceerde zoekoptie binnen de database.


www.me-cvs.nl/index.php

Kenniscentrum keuring uitkering en werk.

De Wijzer is een online vertrouwensbron voor vragen over ziekte en werk. Via deze website kunt u antwoorden vinden op al uw vragen rond werk en uw gezondheid. De Wijzer met Welder biedt onafhankelijke informatie, advies en coaching. Persoonlijk en inhoudelijk deskundig.
www.wijzermetwelder.nl

Sociale zekerheid in Nederland.

In Nederland kent men een sociaal zekerheidsstelsel. Dit publieke stelsel wordt gebruikt om personen of gezinnen, die vanwege bepaalde omstandigheden in financiŽle problemen komen, te helpen. Het gaat hier om mensen die tijdelijk (of blijvend) geen of onvoldoende inkomen ontvangen, bijvoorbeeld als gevolg van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, ziekte of pensioen. Verder zijn er binnen het stelsel andere ondersteunende regelingen, zoals zorg en begeleiding in geval van ziekte, een beperking of arbeidsongeschiktheid.
www.zorgwijzer.nl

Waar kan men als chronische zieke terecht en waar wordt men geholpen in het sociale Nederland.