Hoe is het gesteld met de bekendheid van Sarcoïdose in Nederland.


Longcentraís


www.longcentrum.nl

Centrum InterstitiŽle Longziekten St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein.

In het centrum werken verschillende specialismen samen bij het stellen van de diagnose en de behandeling van mensen met een interstitiŽle longziekte. Ook is er een samenwerkingsverband met het UMC Utrecht. Deze website is bestemd voor iedereen die meer wil weten over interstitiŽle longziekten. Op deze site vindt u een korte omschrijving van een aantal interstitiŽle longziekten, soms met korte diagnose- en behandelmethoden.


www.umcutrecht.nl

Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Op deze site vindt u informatie over longtransplantaties, die sinds 2001 plaatsvinden binnen het samenwerkings-

verband van het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein en het UMC Utrecht (divisie Hart & Longen).
www.uzleuven.be

Universiteits Ziekenhuis Leuven.

Al meer dan 75 jaar biedt UZ Leuven kwaliteitsvolle en innovatieve medische zorgen aan. UZ Leuven telt vijf campussen, campus Gasthuisberg, campus Lubbeek, campus Pellenberg, campus Sint-Pieter en campus Sint-RafaŽl. Op elk van deze campussen worden ambulante en gehospitaliseerde patiŽnten verzorgd met hoogstaande kwaliteitsgeneeskunde en met respect voor de waardigheid en de levensopvatting van elke patiŽnt en hun familie.

Linkpartner geweigerd, geen reactie ontvangen.

Gastenboek

Linkpartner

www.amc.nl

Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam.

PatiŽnten met sarcoïdose worden vanuit heel Nederland verwezen voor diagnostiek en behandeling in het AMC (ďsecond opinionĒ). Dit betreft voornamelijk patiŽnten met een meer ernstige vormen en die niet meer op de gebruikelijke behandeling lijken te reageren. Bij mensen die niet reageren op de gebruikelijke behandeling worden soms nieuwe medicijnen toegepast. De behandeling van patiŽnten met sarcoïdose vereist maatwerk en teamwerk.